Karakter van de fietsvakantie

Sedert 1997 wordt de retro wielerwedstrijd Eroica georganiseerd met start en aankomst in het Chianti Classico stadje Gaiole in Chianti. Deze epische wielerwedstrijd die maar liefst 209 km lang is en je het mooiste biedt van de regio Siena is ondertussen een klassieker geworden waarvoor deelnemers van over gans de wereld afzakken.

In de editie van 2014 was wereldkampioene Marianne de Vos van de partij en in de laatste editie van 2015 zelfs Erik Zabel.

Deelnemers aan de Eroica dienen het parcours af te leggen in nagenoeg vooroorlogse omstandigheden: met een stalen vintage fiets van vóór 1987 met versnellingshendels op het frame, gewone pedalen met riempjes en liefst uitgedost met een wollen koersbroek en -trui.

Marianne Vos op het parcours van de Eroica

Marianne Vos op het parcours van de Eroica

Het unieke parcours over de zogenaamde strade bianche (onverharde wegen in kiezelsteentjes) met hellingspercentages tot maar liefst 20% heeft ook bijgedragen tot de wielerwedstrijd voor profs Le Strade Bianche die jaarlijks aan populariteit wint en waar kleppers als Philippe Gilbert, Fabian Cancellara en Michal Kwiatkowski op de erelijst staan.

Toscane Fietsvakanties biedt de kans om het parcours van dit unieke evenement zelf te trotseren tijdens een groepsfietsvakantie. Je kunt je als single, koppel of als groep inschrijven voor deze groepsvakantie. Het minimum deelnemers is 8 personen en het maximum 12 personen. Wordt het minimum niet behaald voor een bepaalde datum dan word je daarvan op voorhand verwittigd waardoor je de mogelijkheid krijgt om een andere datum te kiezen.

Guida-percoso-permanente-2

De omloop van 209 km met 15 sectoren strade bianche, goed voor bijna 108 km, wordt afgelegd in 3 dagen. Op die manier wordt de tocht niet te uitputtend en rest er voldoende tijd om na de tocht een duik in het zwembad te nemen, gezelllig samen te genieten van de regionale keuken, een wijnkelder te bezoeken en ‘s avonds de pittoreske stadjes Montalcino en Castelnuovo Berardenga te bezoeken waar de dagtocht telkens eindigt.

De tochten worden begeleid door een nederlandstalige gids die meefietst en de streek als zijn broekzak kent, van het bagagetransport hoef je je niets aan te trekken, ‘s avonds wordt een menu op basis van de regionale keuken aangeboden en op het einde wordt een diploma uitgereikt aan alle deelnemers.

Bovendien bieden we de mogelijkheid om het parcours af te leggen met een electrische mountainbike waardoor zelfs een minder geoefende fietser dit unieke parcours kan overwinnen!