Programma fietsreis Strade Bianche

Programma van dag tot dag

 

Dag 1 (woensdag): Ophaling Pisa luchthaven en transport naar Gaiole in Chianti waar de kamers worden toegewezen en het programma wordt uitgelegd samen met een hapje en een drankje.

Dag 2 (donderdag): Van Gaiole in Chianti naar Montalcino (85 km)

Na het ontbijt en het uitdelen van de fietsen vertrekken we voor de 1ste fietsdag door de Chianti en de Valdarbia streek waarbij we ondermeer passeren langs het wijnkasteel Castello di Brolio, de kunstad Siena, het pittoreske Murlo. Ter hoogte van Bibbiano komen we terecht op het parcours van de wielerwedstrijd voor profs Strade Bianche en net voor Montalcino wacht ons nog de zware beklimming vanuit Castiglion del Bosco (2,8 km met pieken tot 20%).

Na het avondeten rest de mogelijkheid om het stadje Montalcino te bezoeken.

Dag 3 (vrijdag): Van Montalcino naar Castelnuovo Berardenga (80 km)

De 2de fietsdag trekken we door de streken Valdorcia (Unesco werelderfgoed) en de Crete Senesi waarbij we ondermeer de stadjes Giovanni d’Asso en Buonconvento passeren en de mythische klim naar Monte Sante Marie moeten overwinnen (2,9 km aan 3,2% gemiddeld met pieken tot 18%).

Na het avondeten kan wie wenst het stadje Castelnuovo Berardenga bezoeken.

Dag 4 (zaterdag): Van Castelnuovo Berardenga naar Gaiole in Chianti (44 km)

De laatste fietsdag trekken we verder door de Crete Senesi en keren we terug naar de Chianti streek. Hierbij passeren we ondermeer het Chianti Classico stadje Radda in Chianti en het kleine pittoreske Vertine. In deze relatief korte rit moeten we toch nog meer dan 20 km strade bianche bekampen en 7 km klimmen.

Inleveren van de fietsen en vrij voor de rest van de dag

Dag 5 (zondag): vrije dag en in de namiddag vervoer naar de luchthaven van Pisa